Naudinga informacija

 

 

ŽELDYNĖLIS

ROKŲ MEDELYNAS

 

 

Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

 

 

ŽELDYNĖLIS

ROKŲ MEDELYNAS

 

 

Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Dvi dažniausiai pasitaikančios augalų sodinimo klaidos

Dažnai į mus kreipiasi augalų mylėtojai prašydami patarimo, kadangi neseniai jų pasodinti augalai pradėjo skursti. Dauguma atvejų šią būseną nulemia dvi pagrindinės klaidos, kurios padaromos sodinant augalus, ypač spygliuočius. Tai augalo įgilinimas bei tręšimas.

Augalo pasodinimas per giliai vadinamas augalo įgilinimu. Tai labai kenksminga augalams, ypač spygliuočiams bei kietosios medienos lapuočius (ąžuolus, beržus, klevus ir pan.), kurie neturi savybės išauginti pridėtinių šaknų. Kai žemėmis užpilama aukščiau kamieno kaklelio, augalo žievė negali kvėpuoti, pradeda šusti ir augalas pūdomas. Nebegaudamas vandens, organinių ir mineralinių medžiagų jis miršta. Dėl šios priežasties nesodinkite augalo per giliai, taip pat turite atminti, kad po pasodinimo augalo pozicija šiek tiek pažemės, kadangi supurenta žemė aplink jį sukris. Todėl rekomenduojame sodinti šiek tiek aukščiau esamo lygio, t.y., apie 7-10 cm.

 

Sodinant tam tikrą augalą siekiame, kad jis kuo greičiau užaugtų, žydėtų ar vestų vaisius. Dėl šios priežasties dažnai susigundoma augalą patręšti nepasidomėjus, kokios trąšos tinka naujai pasodintiems augalams, ir taip neva paspartinti šiuos procesus. Deja, tačiau toks Jūsų sprendimas augalui dažnai būna pražūtingas. Visų pirma, reikia suprasti, kad pasodinus augalą, nesvarbu ar jis prieš tai augo vazone ar grunte, jis neišvengiamai patirs stresą. Nesvarbu, ar paruošite idealias sąlygas jo prigyjimui bei augimui, jam teks prisitaikyti prie naujų aplinkybių. Pirmus metus po pasodinimo, augalo užduotis yra išgyventi. Nesuklyskite, ne žiedai ar vaisiai turi būti augalo prioritetas, bet išgyvenimas pakitus augimo bei priežiūros sąlygoms. Patręšę netinkamomis trąšomis, sodinuke paskatinsite tuos procesus, kuriems jis dar nepasiruošęs; tokius kaip lajos auginimą, žydėjimą, vaisių vedimą ir pan. Todėl primygtinai rekomenduojama pirmus metus atidžiai rinktis trąšas. Augalo netręškite, ypač  cheminėmis granuliuotomis trąšomis, kurių koncentracija yra didesnė ir gali nudeginti šaknis, kadangi šaknys dar nespėjo įsišaknyti ir yra išsidėsčiusios mažame plote. Norint geresnio augalo prigijimo ir įsitvirtinimo rinkitės specialias priemones, skatinančias įsišaknijimą, taip pat tinka ir natūralūs praparatai (pvz. durpių oksidatas ir pan.), kurie veikia švelniai, tačiau koncentruodamiesi į tuo metu svarbiausią (silpniausią) sodinuko dalį, taip pat stiprina augalą visapusiškai. Ir žinoma, kad sulauktumėte geriausių rezultatų, prieš sodinimą pasidomėkite, kokios augimo sąlygos augalui reikalingos, tinkamai paruoškite duobes, pagerinkite žemę ir kol augalas pilnai įsišaknys nepamirškite palaistyti. Laistyti galima ir rečiau, tačiau labai svarbu gerai prilieti augalą, įsitikinkite, kad vanduo pasiekė ir giliausias šaknis, ne tik paviršines. Apglėbkite augalą rūpesčiu ir jis jums atsidėkos.

Naudinga informacija

Dabar lankosi

šiandien: 153 / mėn.: 2524 / viso: 1491163

Dabar svetainėje 20 svečiai ir narių nėra